سید مصطفی تاج زاده

behnam

behnam

?هفت ماه بعد از حمله شبانه نیروهای گارد ویژه پلیس و لباس شخصی‌ها به خوابگاه‌های کوی دانشگاه تهران و ضرب و شتم وحشیانه دانشجویان، انتخابات مجلس ششم برگزار شد و حامیان و ساکتان آن جنایت شکست فاحشی خوردند.

?من در آن انتخابات معاون وزیر و رئیس ستاد انتخابات کشور بودم و تا آنجا که در توانم بود و قانون اجازه می‌داد از حقوق ملت و منتخبان آنان دفاع کردم.

?در آن دوره آقای جنتی با ابطال غیرقانونی یک چهارم آرای مردم تهران دکتر علیرضا رجایی را از فهرست منتخبان مردم تهران حذف کرد و به جای او دکتر حدادعادل را که رای نیاورده بود، روانه مجلس کرد.

?کتاب "رای ملت" حاوی مکاتبات مجریان انتخابات مجلس ششم با:
رهبر
رئیس جمهور
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
دبیر و سخنگوی شورای نگهبان و نیز منصوبان آن نهاد و ...
است و تلاش وزارت کشور دولت آقای خاتمی را در برگزاری قانونی انتخابات و دفاع از حق انتخاب آزاد مردم و نیز مقابله با قانون شکنی‌ها و خودسری‌های آقای جنتی و حامیان او نشان می‌دهد.

?این کتاب توسط انتشارات روزنه و با پیشگفتار دکتر صادق زیباکلام در سال ۱۳۸۲ منتشر شد.

✍? #سیدمصطفیتاجزاده

 

? @MostafaTajzadeh

 

https://attach.fahares.com/CcZydWp3eF5FVp9pHRR/Hw==

سید مصطفی تاجزاده:
?سیاست خارجی باید در خدمت توسعه اقتصادی کشور قرار گیرد نه اینکه درآمد نفتی ایران صرف بلندپروازی منطقه‌ای حکومت شود.

✅ در خاورمیانه کنونی چه در درون تک تک کشورها و چه بین آنها، احزاب و دولت‌ها جز انتخاب ستیز و جنگ و انجام بازی باخت/باخت یا سازش و کنارآمدن با هم و راهبرد برد/برد راهی ندارند.

✅ اگر در جامعه ما همه‌پرسی شود، به نظر من بالای ۵۰درصد مردم به آزادی حجاب رای می‌دهند ولی این رای به معنای آن نیست که بیشتر از ۵۰درصد بی‌حجاب خواهند شد.

✅ فضای مجازی و جهانی شدن ارتباطات و اقتصاد، دیکتاتوری را بسیار پرهزینه و دشوار کرده است.

✅ در ایران امروز نیز بازی برد/باخت منتفی است. همه نیروهای سیاسی و نیز ملت ایران خواهند باخت یا همگی با گفت و گو و انتخابات آزاد سود خواهند برد.

✅ در ۴۰ سال گذشته چین ۷۵۲ میلیون نفر، یعنی ۱۰ برابر جمعیت ایران را از زیر خط فقر خارج کرده است. آن وقت در ایران ثروتمند روز به روز قشرهای بیشتری زیر خط فقر می‌روند.

✅ جامعه زنده و متکثر ما دو راه بیشتر ندارد، نزاع همه علیه همه یا پذیرش دیگری و تن دادن به دموکراسی. این موضوعی است که سال‌هاست با تعبیر لبنانیزه‌شدن منطقه از آن نام می‌برم.

✅در لبنان امکان دیکتاتوری وجود ندارد چون همه جناح‌ها قوی هستند؛ تشکیلات، پول، رسانه، سلاح و حامی داخلی و خارجی دارند و حذف کامل هیچ طرفی ممکن نیست. در این کشور یا تن به دموکراسی می‌دهند یا گرفتار جنگ داخلی خواهند شد.

✅ تاریخ ایران برپایه دوگانه استبداد/هرج‌ومرج استوار بود و مردم برای دوری از هرج و مرج، همواره تن به استبداد می‌دادند. انقلاب مشروطه راه سومی پیش پای ایرانیان گذاشت.

✅ نسل انقلاب تمامیت خواه بود و حتی
آزاداندیش‌ترین سیاست ورز صدرانقلاب یعنی مهندس بازرگان نیز در این زمینه با ما فرق اساسی نداشت.

✅ وظیفه اصلی دولت روحانی شکستن تحریم‌هاست نه دعوت به مقاومت ۲ یا ۶ ساله در مقابل تحریم‌های ظالمانه ترامپ.

✅ این سخن که ما با این دولت امریکا مذاکره نمی‌کنیم اشتباه است. درست آن است که تهران پیشنهادهای دقیق و عملی در برابر اعلام‌های واشنگتن بدهد.

✅ ایرانیان در ماجرای اشغال سفارت، جنگ تحمیلی و پرونده هسته‌ای خسارات اجتناب‌پذیر زیادی بابت تاخیر در اتخاذ تصمیم به مذاکره دادند. این خطا نباید دوباره تکرار شود بویژه آنکه گذشت زمان در حال حاضر بیشتر به زیان ماست.

✅ بیشترین واژه‌ای که در گفتار و نوشتار آیت‌الله خمینی تکرار شد، مردم است. این واژه حتی بیش از اسلام به کار رفت.

✅ در حکومت اصل بر مردم و مطالبات آنهاست. علت دین گریزی قشرهای وسیعی از ایرانیان این است که جمهوری اسلامی از این گفتمان فاصله گرفته است.



@MostafaTajzadeh

https://bit.ly/2C5HJu4

یکشنبه, 09 دی 1397 ساعت 06:11

زندان اوین و ۹ دی

???زندان اوین و ۹ دی
✍? #سیدمصطفی تاجزاده 
✅دو روز بعد از ۹ دی ۸۸ مرا به اطاق بازجویی بردند و بازجوها با خوشحالی گفتند روز ۹ دی همه ملت در سراسر کشور در تظاهرات شرکت کردند. حالا تو که می‌گفتی پایگاه سبزها مردمی است و خیلی مستحکم، نظرت در این باره چیست؟ 
✅پرسیدم: شما می‌دانید ۲۳ تیر چه روزی است؟ سکوت کردند که یعنی نمی‌دانند. 
✅گفتم: درست مثل تظاهرات ۹ دی که از آن خبر می دهید، ۵ روز پس از ۱۸ تیر ۷۸ برنامه مشابهی تدارک دیده شد و آن موقع هم گفتند کار تمام شد و دیگر حمله به کوی دانشگاه از یادها رفت. اما آنچه در تاریخ و در خاطره‌ها ماند ۱۸ تیر است نه ۲۳ تیر و هنوز که هنوز است هر سال برای ۱۸ تیر تمهیدات ویژه‌ای به‌کار می‌گیرند که دانشگاه‌ها آرام باشد و اتفاقی نیفتد.
✅در آینده نیز آنچه به یاد خواهد ماند این است که روز عاشورا خون‌هایی بناحق ریخته شد که باید جواب آن داده شود. آن ننگ می‌ماند و ۹ دی از یاد می‌رود، هم چنان که ۲۳ تیر از یاد همه حتی از یاد خود شما رفت. 
✅جواب دادند چون شما اصلاح‌طلبان در تبلیغات قوی هستی، واقعه ۱۸ تیر در یادها مانده است. 
✅گفتم مسئله خیلی عمیق تر از تبلیغات است. ۷ ماه پس از ۲۳ تیر ۷۸ انتخابات مجلس ششم برگزار شد و نامزدهای اصلاح‌طلب با رأی قاطع مردم در دو مرحله اول و دوم مجلس، قوی‌ترین مجلس بعد از انقلاب را، بعد از مجلس اول، تشکیل دادند. در آن انتخابات رای و گرایش اکثریت ایرانیان معلوم شد.
 ✅همان انتخاباتی که آقای جنتی حداکثر تقلبی که کرد آن بود که حدادعادل را که رأی نیاورده بود، به جای علیرضا رجایی که رای آورده بود، روانه مجلس کرد. الان هم به شما می‌گویم در اولین انتخابات آزاد بعد از ۹ دی نظر واقعی اکثریت مردم روشن می‌شود و خواهید دید که رای آنها چیست. 
✅دو سه روز بعد از این گفتگو دیدم رهبری ۹ دی ۸۸ را با ۲۳ تیر ۷۸ مقایسه کرد. این یکی از مواردی بود که احساس کردم بازجویی‌هایم آنلاین است!
✅بعد از آن اقتدارگراها برای دچار نشدن ۹ دی به سرنوشت ۲۳ تیر که حتی بازجوها فراموشش کرده بودند، کوشیدند تا می‌توانند خیابان و کوچه و روزنامه و مدرسه و میدان را به اسم ۹ دی نامگذاری کنند تا از خاطره‌ها نرود و به این ترتیب نشان دهند اکثریت مردم با آنها هم‌سو و هم‌نظرند. 
✅آنها هرگز باور نمی‌کردند مردم در روز ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ حماسه دیگری بیافرینند به‌گونه‌ای که تئوریسین استبداد دینی اعتراف کند: «همه ما اگر وحدت می‌کردیم و یک نامزد معرفی می‌شد، باز هم شکست می‌خوردیم».
✅جالب آنکه در آن انتخابات به آقایان هاشمی و خاتمی اجازه ندادند نامزد انتخاباتی شوند. چون می‌دانستند پیروزی آن دو تضمین شده است. هم‌چنان که در سال ۷۶ مانع نامزدشدن مهندس موسوی شدند.
✅در حقیقت آنچه باعث ردصلاحیت هاشمی شد، سن بالای او نبود، بلکه رأی بالای او بود. این در حالی است که صدا و سیما و تمام تریبون‌های رسمی نظام ۸ سال به‌طور عام و ۴ سال به‌طور خاص آنچه اتهام و افترا و اهانت بود، متوجه او و اصلاح‌طلبان کرده بودند و دریغ از حتی یک‌بار فرصت پاسخ گویی دادن به آنها در صدا و سیما یا دیگر تریبون‌های حکومتی. 
?@MostafaTajzadeh
http://up.upinja.com/npwfd.jpeg
جمعه, 07 دی 1397 ساعت 14:20

چهارراه اصلاح‌طلبان

چهارراه اصلاح‌طلبان»

سید مصطفی‌ تاج‌زاده

✅ در این مقاله کوشیده‌ام تصویری از نگاه آنان به شرایط پسااعتراضی/پساتحریمی و استراتژی‌های مورد بحث در این جریان را صورت‌بندی و نقد کنم.

✅ به این منظور چهار رویکرد «شرکت در انتخابات به هر قیمت»، «واگذاری انتخابات»، «آزادسازی انتخابات» و «عبور از انتخابات» را از زبان مدافعان هر یک شرح داده‌ام.

✅ سپس رویکردهای چهارگانه را با توجه به شرایط جاری کشور، وضعیت منطقه‌ و اوضاع جهانی و نیز در نظر گرفتن طرح‌های دولت پنهان و نقش مخرب نظارت استصوابی و... به تیغ نقد سپرده‌ام و در انتها از دو راهبرد اصلی پیش‌روی اصلاح‌طلبان سخن گفته‌ام؛‌ مسیر انتخاباتی و راه غیرانتخاباتی.

✅ امیدوارم عموم اصلاح‌طلبان مسیری را در پیش گیرند که به لغو نظارت استصوابی و برپایی انتخابات آزاد و عادلانه منجر شود.

http://robateman.000webhostapp.com/totg.php?id=408424&channel=peynegar

@MostafaTajzadeh

???انقلاب و دخالت خارجی تنها با شکست اصلاحات ممکن است

✅ گفتگوی #سیدمصطفی تاجزاده با ایسنا

?میلیون‌ها ایرانی داریم که نه اصلاح‌طلب هستند و نه اصولگرا. آنها نیز می‌خواهند دیده شوند، در مجلس و شورای شهر و دولت حضور یابند و در اداره کشور مشارکت کنند و معتقدند صلاحیت‌شان اگر از زمامداران فعلی بیشتر نباشد، کمتر نیست.

? براندازان به اصلاح‌طلبان می‌گویند استمرارطلبان؛ زیرا وجود آنها را باعث استمرار نظم و ثبات سیاسی می‌دانند. به آنها می‌گویم که ما خواهان استمرار ایران هستیم نه توجیه کننده انسداد و فساد و بی‌کفایتی.

?تا وقتی که درصد عظیمی از مردم به‌علت ترس از اینکه گرفتار وضعیت بدتری شوند، اصلاح سیستم را ترجیح می‌دهند حتی اگر مخالف جمهوری اسلامی باشند، براندازی نظام در حد شعار و آرزوی طرفدارانش باقی می‌ماند.

?شکست اصلاحات، انقلاب و دخالت خارجی و احیانا بروز خشونت در کشور را ممکن می‌کند. برای اینکه دچار چنین وضعی نشویم باید اصلاحات را زنده نگه داشت و امید مردم به اصلاحات را حفظ کرد، حتی اگر به قیمت عبور از اصلاح‌طلبان کنونی باشد.

? برای سوریه نشدن باید از اشتباهات مخالفین اسد درس بگیریم و از یاد نبریم که سوریه نابود شد چون مخالفان اسد نیز مانند خود او دست به خشونت زدند و راه دخالت خارجی را در کشور خود گشودند. معنای سخن من هرگز این نیست که در برابر خطاهای حکومت از صدر تا ذیل سکوت کنیم.

?وقتی گفتم نباید سوریه شویم، گروهی از مخالفان مشی من تبلیغ کردند که تاج‌زاده می‌گوید باید تن به هر خفت و خواری بدهیم؛ در صورتی که هم عملکرد من خلاف این را ثابت می‌کند و هم بحث‌های نظری و پیشنهادهای من. سوریه نشدن این نیست که به متعرضان و مخالفان بگوییم هیچ انتقادی نکنید و هیچ اقدامی انجام ندهید.

?وقتی آمریکا عراق را اشغال کرد، بسیاری خوشنود بودند و می‌گفتند سه ماه طول کشید تا آمریکا افغانستان را گرفت، سه هفته طول کشید تا عراق را فتح کرد و حرف‌شان این بود که سه روز طول خواهد کشید که ایران را بگیرد و برایمان بی دردسر آزادی و رفاه و امنیت بیاورد. صدام در سال ۱۳۸۲ شکست خورد. بعد از ۱۵ سال وضعیت عراق را ببینید. آیا بهتر از ایران است؟

?۱۸ سال از اشغال افغانستان می‌گذرد. هنوز هیچ چشم‌انداز روشنی برای مردم آن کشور وجود ندارد و هر لحظه ممکن است طالبان دوباره افغانستان را تصرف کنند. حدود ۱۵ سال از حمله آمریکا به عراق می‌گذرد و عراقی‌ها برای بهره‌مندی از حداقل‌ها مثل آب و برق تظاهرات می‌کنند و می‌گویند در دوران صدام برای این موارد مشکلی نداشتند.

? اصلاح‌طلبان ضمن دفاع از حقوق و کرامت انسانی ایرانیان و تلاش برای بهبود اوضاع اقتصادی، اجازه نداده‌اند ایران دچار تجزیه، هرج و مرج و جنگ داخلی شود؛ همین دلیل به تنهایی برای ضرورت وجود اصلاحات در جامعه کافی است.

? معتقدم که اصلاح‌طلبان می‌توانند و باید قدم‌های محکم‌تری در دفاع از حقوق و منافع ملی مردم بردارند.

⚡ متن کامل این گفتگو را در Instant View بخوانید

?@MostafaTajzadeh
https://telegra.ph/انقلاب-و-دخالت-خارجی-تنها-با-شکست-اصلاحات-ممکن-است-12-10

انقلاب و دخالت خارجی تنها با شکست اصلاحات ممکن است
گفتگوی #سیدمصطفی تاجزاده با ایسنا
?میلیون‌ها ایرانی داریم که نه اصلاح‌طلب هستند و نه اصولگرا. آنها نیز می‌خواهند دیده شوند، در مجلس و شورای شهر و دولت حضور یابند و در اداره کشور مشارکت کنند و معتقدند صلاحیت‌شان اگر از زمامداران فعلی بیشتر نباشد، کمتر نیست.
? براندازان به اصلاح‌طلبان می‌گویند استمرارطلبان؛ زیرا وجود آنها را باعث استمرار نظم و ثبات سیاسی می‌دانند. به آنها می‌گویم که ما خواهان استمرار ایران هستیم نه توجیه کننده انسداد و فساد و بی‌کفایتی.
?تا وقتی که درصد عظیمی از مردم به‌علت ترس از اینکه گرفتار وضعیت بدتری شوند، اصلاح سیستم را ترجیح می‌دهند حتی اگر مخالف جمهوری اسلامی باشند، براندازی نظام در حد شعار و آرزوی طرفدارانش باقی می‌ماند. 
?شکست اصلاحات، انقلاب و دخالت خارجی و احیانا بروز خشونت در کشور را ممکن می‌کند. برای اینکه دچار چنین وضعی نشویم باید اصلاحات را زنده نگه داشت و امید مردم به اصلاحات را حفظ کرد، حتی اگر به قیمت عبور از اصلاح‌طلبان کنونی باشد. 
? برای سوریه نشدن باید از اشتباهات مخالفین اسد درس بگیریم و از یاد نبریم که سوریه نابود شد چون مخالفان اسد نیز مانند خود او دست به خشونت زدند و راه دخالت خارجی را در کشور خود گشودند. معنای سخن من هرگز این نیست که در برابر خطاهای حکومت از صدر تا ذیل سکوت کنیم. 
?وقتی گفتم نباید سوریه شویم، گروهی از مخالفان مشی من تبلیغ کردند که تاج‌زاده می‌گوید باید تن به هر خفت و خواری بدهیم؛ در صورتی که هم عملکرد من خلاف این را ثابت می‌کند و هم بحث‌های نظری و پیشنهادهای من. سوریه نشدن این نیست که به متعرضان و مخالفان بگوییم هیچ انتقادی نکنید و هیچ اقدامی انجام ندهید. 
?وقتی آمریکا عراق را اشغال کرد، بسیاری خوشنود بودند و می‌گفتند سه ماه طول کشید تا آمریکا افغانستان را گرفت، سه هفته طول کشید تا عراق را فتح کرد و حرف‌شان این بود که سه روز طول خواهد کشید که ایران را بگیرد و برایمان بی دردسر آزادی و رفاه و امنیت بیاورد. صدام در سال ۱۳۸۲ شکست خورد. بعد از ۱۵ سال وضعیت عراق را ببینید. آیا بهتر از ایران است؟
?۱۸ سال از اشغال افغانستان می‌گذرد. هنوز هیچ چشم‌انداز روشنی برای مردم آن کشور وجود ندارد و هر لحظه ممکن است طالبان دوباره افغانستان را تصرف کنند. حدود ۱۵ سال از حمله آمریکا به عراق می‌گذرد و عراقی‌ها برای بهره‌مندی از حداقل‌ها مثل آب و برق تظاهرات می‌کنند و می‌گویند در دوران صدام برای این موارد مشکلی نداشتند.
? اصلاح‌طلبان ضمن دفاع از حقوق و کرامت انسانی ایرانیان و تلاش برای بهبود اوضاع اقتصادی، اجازه نداده‌اند ایران دچار تجزیه، هرج و مرج و جنگ داخلی شود؛ همین دلیل به تنهایی برای ضرورت وجود اصلاحات در جامعه کافی است.
? معتقدم که اصلاح‌طلبان می‌توانند و باید قدم‌های محکم‌تری در دفاع از حقوق و منافع ملی مردم بردارند.
⚡ متن کامل این گفتگو را در Instant View بخوانید
?@MostafaTajzadeh
https://telegra.ph/انقلاب-و-دخالت-خارجی-تنها-با-شکست-اصلاحات-ممکن-است-12-10
یکشنبه, 18 آذر 1397 ساعت 04:38

دانشجویان سربازان احزاب نیستند

تاجزاده در گفتگو با شرق:
دانشجویان سربازان احزاب نیستند
✍?روزنامه شرق/ مهرشاد ایمانی

?شکل‌گیری فضای باز سیاسی در دانشگاه‌ها، تقویت مطبوعات، احزاب و اتحادیه‌های مستقل، میان دانشگاه و جامعه مدنی موازنه مثبت ایجاد می‌کند و سبب ریشه‌کن شدن تک‌گویی سیاسی در کشور می‌شود.

?پس از واقعه کوی دانشگاه آقای خاتمی تلاش زیادی برای حمایت از دانشجویان انجام داد، اما ضربه وارد شده به دانشگاه چنان سهمگین بود و هزینه‌ فعالیت سیاسی چنان بالا رفت که دانشگاهیان در کوتاه مدت منفعل شدند.

?در دولت دوم آقای خاتمی رؤسای دانشگاه‌ها به انتخاب اعضای هیأت علمی انتخاب می‌شدند؛ چنین سازوکاری باعث پاسخگویی رؤسای دانشگاه‌ها شده‌بود. دولت احمدی‌نژاد این سنت نیکو را از بین برد و دوباره شیوه انتصاب از بالا را زنده کرد.

?حکومت دینی، لیبرالیسم، فاشیسم و سوسیالیسم نتوانسته‌اند پاسخگوی کامل نیازهای جوامع باشند. هیچ‌ جریانی تاکنون نتوانسته فقدان روایت‌های رهایی‌بخش را مرتفع کند. طبیعی است که انتظار می‌رود دانشگاه در حوزه فهم و تبیین علل و عوامل آن بیشتر تلاش کند، اما برای حل مشکل نمی‌توان صرفا از دانشگاه انتظار داشت و اصلا معلوم نیست که چه زمانی به چنین روایت‌هایی دست می‌یابیم و آیا اصلا چنین روایتی در واقعیت خارجی وجود دارد یا خیر؟

?اکنون فضای مجازی نقش هر دوبال اندیشه‌های آزادی‌خواه، اصلاح‌گرا و عدالت‌جو را در کشور ما ایفا می‌کند، اگرچه با نقاط ضعفی نیز همراه است. به برکت فضای مجازی جامعه سیاسی ما به طور مدام در حال نقد و بررسی جریان‌های رقیب است.

?دانشگاهیان سربازان احزاب نیستند که فقط هرچهارسال یک‌بار به کار انتخابات بیایند. قطعا انتخابات موضوع بسیار مهمی است و دانشجویان می‌توانند و باید در آن اثرگذار باشند، اما نباید به عامل دست جناح‌های سیاسی تنزل یابند.

?مطالبات کارگران و معلمان برخلاف دانشجویان اقتصادی است. من به دلیل آنکه مطالبات ایشان صنفی است و برای احقاق حقوقشان روش مسالمت‌آمیزی را در پیش گرفته‌اند از آنها حمایت می‌کنم.

?مهم‌ترین راه تقویت نهاد دانشگاه، به رسمیت‌شناختن استقلال دانشگاهیان است. در صورتی که دانشگاه و دانشجو استقلال عمل و فکر داشته باشند بهتر می‌توانند مولد اندیشه‌های نوین شوند. مسئولان باید زمینه چنین امری را فراهم کنند.

⚡متن کامل گفتگوی روزنامه شرق با سید مصطفی تاجزاده را در Instant View بخوانید

?@MostafaTajzadeh

https://telegra.ph/آسیب-شناسی-جنبش-دانشجویی-در-گفت‌وگو-با-مصطفی-تاجزاده-12-07

دوشنبه, 12 آذر 1397 ساعت 12:28

اصلاحات؛ دموکراسی و ناسیونالیسم

اصلاحات؛ دموکراسی و ناسیونالیسم

✍?#سیدمصطفی تاجزاده

✅اصلاحات از همان آغاز در سال ۱۳۷۶ در مقابل انقلاب و خشونت از یکسو و تحجر و طالبانی‌گری از سوی دیگر تعریف شد و ثبات و شکوفایی جمهوری اسلامی را در گروی توسعه‌ی همه جانبه و پایدار میهن و گسترش مشارکت سیاسی و اجتماعی مردم خواند.

✅از زمان تاسیس جمهوری اسلامی هیچگاه کشور ما (نه فقط حاکمیت سیاسی آن) به اندازه امروز در معرض خطر و آسیب‌پذیری از درون و بیرون قرار نداشته است. تاکید کنونی ما بر حفظ ایران و استقلال و تمامیت ارضی آن از ضرورت فوق ناشی می‌شود و اینکه اگر خدای ناکرده این ظرف (ایران) بشکند، همه چیز (از امنیت و رفاه تا آزادی و توسعه) از دست خواهد رفت و جای آن را چند واحد تمام مافیایی خواهد گرفت.

✅تغییر نگاه و غنی شدن ادبیات ما درباره ضرورت استقرار دموکراسی در ایران به تغییر شرایط در کشور، منطقه و جهان، تجربیات ۲۰ساله‌ی ما و ناکامیهای جمهوری اسلامی، البته با روایت قشری و تک صدا از آن برمی‌گردد.

✅به باور ما جمهوری اسلامی برای حل مشکلات اقتصادی کشور و جلوگیری از خروش خیابانی محرومان و نیز برای حفظ همبستگی ملی، راهی بهتر از جلب رضایت اقوام ایرانی، البته با تامین حقوق آنها، ندارد.

✅برچسب ناسیونالیسم کور، دشمن‌محور، دیگرستیز (اقوام و همسایگان)، تک‌بعدی و یکسان‌خواه علیه جریانی که از همان ابتدا شعار انتخاباتی خود را "ایرانیان برای همه ایرانیان" برگزید و گفتمان خود را بر آن اساس بنا کرد و به نفی تقسیم‌بندی حقوقی شهروندان به خودی/غیرخودی پرداخت، ناچسب است.

✅ما در شرایط حساس کنونی دموکراتیک کردن نظام را موثرترین و کم‌هزینه‌ترین روش مقابله با دخالت خارجی و تحریم و نیز فروپاشی ثبات سیاسی و نظم اجتماعی (سوریزاسیون) می‌دانیم

✅ما اگر تادیروز دموکراسی را یک اندیشه و ارزش جهانشمول می‌دانستیم و موفق‌ترین روش در حکمرانی خوب، امروز دید روشن‌تری از نقش دموکراسی در عبور از بحران‌ها، حفظ انسجام ملی و نیل به صلح در منطقه‌ و جهان پیدا کرده‌ایم.

✅سخن پایانی آن که "سوریه شدن ایران" یک خطر واقعی است و برساخته اصلاح‌طلبان نیست، اما راه سوریه نشدن و در مسیر ونزوئلا حرکت نکردن، ساکت و منفعل شدن یا تن دادن به انسداد سیاسی و فساد مافیایی نیست؛ پناه بردن به ناسیونالیسم اقتدارگرا، نظامی و پرخاشجو نیز نیست؛ ایران‌دوستی دموکراتیک، صلح‌طلب و دیگرپذیر و تلاش برای برپایی انتخابات آزاد ‌و منصفانه با حضور نمایندگانی از همه‌ی گرایشها و قشرهاست. باید ایران برای همه ایرانیان شود تا نه سوریه شود و نه ونزوئلا.
@MostafaTajzadeh
?فایل صوتی مقاله فوق را بشنوید:

‍ (https://attach.fahares.com/yYpsGOlMfvoW6cjF7JAjtw==) https://attach.fahares.com/yYpsGOlMfvoW6cjF7JAjtw==

اصلاح‌طلبان خواهان روابط استراتژیک ایران-ترکیه هستند

سیدمصطفی تاجزاده، از نظریه‌پردازان جناح اصلاح‌طلب و معاون سیاسی وزارت کشور ایران در دوره ریاست‌جمهوری سیدمحمد خاتمی که مدتی نیز سرپرست این وزارتخانه بوده است در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: «گسترش روابط ایران-ترکیه سیاست استراتژیک اصلاح‌طلبان است. دو کشور می‌توانند روابطی مبتنی بر اصل برد-برد، به‌ویژه در قبال بحران سوریه را برقرار کنند.»

✅وی از شخصیت‌های موثر اصلاح‌طلبان، عضو «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» و منتقد حکومت ایران، از جمله در رابطه با سوریه است. او پس از انتخابات سال 2009 ایران و اعتراضات پس از آن هفت سال زندانی شد. مشروح مصاحبه آناتولی با تاجزاده در ادامه می‌آید:

❓ روابط ایران و ترکیه در آینده را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

✅«هر اندازه که روابط ایران با همسایگان، به‌ویژه ترکیه گسترش یابد و مراودات بیشتر شود، به سود مردم ما خواهد بود. اصلاح‌طلبان ایران از این روند حمایت می‌کنند. ما روند گسترش رابطه با همسایگان کشورمان را جزئی از آرمان‌های خود می‌دانیم، چون مانع ایجاد تنش‌های جدید در منطقه خواهد شد.

✅با اعمال چنین سیاستی فشار جدیدی بر ملت ایران وارد نخواهد شد و امکان رشد و توسعه اقتصادی با هزینه کمتر و سرعت بیشتر فراهم می‌شود. گسترش روابط ایران-ترکیه سیاست استراتژیک اصلاح‌طلبان است. آنها معتقدند دو کشور می‌توانند روابط مبتنی بر اصل برد-برد، به ویژه در قبال بحران سوریه را برقرار کنند و به نقاط مشترک و مفیدی دست یابند.»

❓ رویکرد جریان اصلاح‌طلب نسبت به تحولات اخیر ایران و منطقه چگونه است؟

✅«شعار اصلاح‌طلبان، دموکراسی در خانه و صلح در منطقه و جهان است. باید براساس اصل ایران برای همه ایرانیان، فعالیت تمام شهروندان خواهان استقلال و حفظ یکپارچگی کشورشان آزاد باشد. باید مسیر را برای فعالیت و اظهارنظر افراد و گروه‌هایی که با قهر و خشونت مخالف و ملتزم به حرکت در چارچوب قانون هستند باز کرد.

✅منتقدین باید بتوانند در مدیریت ایران مشارکت کنند. با اجرای این روند راه برای پیشرفت ایران فراهم می‌شود و به سمت گسترش صلح و دوری از جنگ و تروریسم در منطقه حرکت خواهیم کرد. ما از هر حرکتی که دولت و حکومت ایران در این راستا انجام دهد، حمایت، و اقدامی را که کشور ما را به سمت جنگ و درگیری سوق دهد نقد و نفی می‌کنیم.»

❓سیاست ایران در منطقه، به‌ویژه سوریه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

✅«من منتقد سیاست ایران در سوریه هستم. تقریبا تمام کشورهای منطقه، از جمله دولت سوریه در قبال این کشور دچار اشتباه شدند. مخالفین بشار اسد فکر می‌کردند که طی مدت کوتاهی قادر به حذف او هستند و بسیاری از واقعیت‌های سوریه را نادیده گرفتند.

✅بشار اسد گمان می‌کرد که می‌توان همانند گذشته با یک سرکوب خونین طی یکی دو ماه آرامش را به سوریه بازگرداند. همانطور که گفتم هر دو طرف دچار اشتباه شدند؛ یعنی کشورهای منطقه؛ مانند عربستان سعودی، ترکیه، ایران و حکومت سوریه در قبال این کشور اشتباهاتی انجام دادند.

✅دچار جنگ نیابتی در سوریه شدیم. امیدوارم پس از شکست سنگین داعش، راه برای ایجاد تغییر دموکراتیک در سوریه و تدوین قانون اساسی جدید و انتخابات عادلانه در این کشور باز شود. همه نظر و خواست شهروندان سوریه در داخل و خارج این کشور را بپذیرند. فرصت خوبی برای جهت کاستن از شدت جنگ و تروریسم در منطقه فراهم شده است.»

❓ واکنش آتی دولت حسن روحانی به خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران چگونه خواهد بود؟

✅بخش عمده مشکلات جامعه ما در ماه‌های اخیر مربوط به تحریم‌های ظالمانه ترامپ علیه ایران ماست. ایران‌‌ تمام تعهدات خود درقبال برجام را انجام داده و هیچ دلیلی برای ایجاد فشارهای جدید بر کشور ما وجود ندارد. به همین دلیل، غیر از اسرائیل و عربستان سعودی، هیچ کشور دیگری با این تحریم‌ها موافقت نکرد.

✅روحانی می‌خواهد ایران در برجام بماند، چون می‌توان از این طریق ترامپ را در انزوا قرار داد و از همکاری کشورهای مختلف بهره برد. اتحادیه اروپا، روسیه، چین، ترکیه و غیره نیز خواهان ماندن ایران در برجام هستند. آنها می‌خواهند امکان استفاده از مزایایی که جهان برای ایران در نظر گرفته است باز باشد.

✅تداوم برجام به سود صلح در منطقه و جهان است و حربه بزرگی برای مهار یکه‌تازی‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به شمار می‌رود. بنده در کل نسبت به تداوم برجام خوش‌بین هستم. خروج از توافق هسته‌ای تبعات منفی سیاسی و اقتصادی و حتی روانی و تبلیغاتی برای مردم ایران در پی خواهد داشت.»

دوشنبه, 14 آبان 1397 ساعت 10:48

حق مخالفت" و "پول کثیف

"حق مخالفت" و "پول کثیف"

✍?سیدمصطفی تاج‌زاده:

?۱. انتخاب نظام سیاسی حق مسلم مردم است. هر ایرانی حق دارد موافق یا مخالف جمهوری اسلامی باشد و برای تداوم یا تغییر آن بکوشد اما حق نقض استقلال ملی و یکپارچگی سرزمینی را به منظور تحقق علائق و سلائق خود ندارد و در همه احوال باید پاسدار منافع و مصالح ملی باشد. رعایت ضوابط سیاست‌ورزی مستقل و ملی برای حاکم و محکوم و نیز پوزیسیون و اپوزیسیون به یکسان لازم است و هیچ یک حق دریوزگی از بیگانه یا آلت دست شدن آنها را ندارد.

?۲. روزنامه معتبر گاردین در گزارش امروز خود فاش کرد پدرخوانده شبکه‌ تلویزیونی ایران اینترنشنال ‌"سعود القحطانی" یکی از بدنام‌ترین و عالی‌رتبه‌ترین مشاوران امنیتی بن‌سلمان است. همین فرد طبق گزارش رویترز در بازجویی اسکایپی جمال خاشقجی پیش از قتلش گفت «سر سگ را برایم بیاورید».

?۳. سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیون دلاری بن‌سلمان در شبکه ایران‌اینترنشنال به واسطگی سعودالقحطانی مصداق روشن پول کثیف است که با توجه به میزان غیرمتعارف آن اهداف ایران‌ستیزانه‌ی دیگری را دنبال می‌کند. تردید نیست که شاهزاده میلیاردر و قاتلی که روزنامه‌نگار منتقد خود را در کنسولگری خارج از کشورش تکه‌تکه می‌کند، دلش برای آزادی بیان و رسانه‌ها در ایران نسوخته که چنین دست و دل بازانه شبکه‌های فارسی زبان راه می‌اندازد.

?۴. اکنون روشن می‌شود که چرا تلویزیون اینترنشنال نشست امسال فرقه تروریستی رجوی را مستقیم پخش کرد و بلافاصه بعد از حمله تروریستی اهواز با نماینده الاحوازیه به گفت‌وگو نشست.

?۵. بعضی از روزنامه‌نگاران خوش‌سابقه که در این شبکه مشغول به کار شده‌اند و نیز دسته‌ای از کارشناسان که با این شبکه مصاحبه کرده‌اند به احتمال زیاد پیش از این از منبع‌ مالی آن اطلاع دقیقی نداشته‌اند.
با انتشار گزارش گاردین و آشکار شدن نقش آمر قتل خاشقجی در تاسیس و حمایت از این شبکه،‌ به نظرم وقت آن رسیده است که روزنامه‌نگاران حرفه‌ای و مستقل و نیز مخالفان ایران‌دوست جمهوری اسلامی که دغدغه‌ی سلامت منابع مالی دارند، از همکاری با این رسانه پرهیز کنند.

?۶. بن‌سلمان از طرق مختلف از جمله با کمک این شبکه در حال جذب، خرید، وابسته و آلوده کردن مخالفان جمهوری اسلامی است. این گروه نباید در ضدیت و نفی نظام در دام ولیعهد جلاد سعودی بیافتند.

?۷. ما به عملکرد یک سویه‌ و غیرحرفه‌ای صداوسیما و امپراطوری رسانه‌ای از یک‌طرف و نیز توقیف فله‌ای مطبوعات و بازداشت فعالان عرصه اطلاع‌رسانی اعتراض داریم و همواره خواستار آزادی اصحاب قلم و بالیدن رسانه‌های مستقل، حرفه‌ای و سالم بوده و هستیم، اما راه مقابله با تک صدایی را قلم به مزد یا پناهنده شدن به رسانه پشت‌گرم به پول کثیف امثال بن‌سلمان نمی‌دانیم.

https://goo.gl/Yc8vCt