چاپ کردن این صفحه
دوشنبه, 29 مرداد 1397 ساعت 11:27

گفت‌وگوی سیدمصطفی تاجزاده با ایسنا

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

✍?گفت‌وگوی سیدمصطفی تاجزاده با ایسنا

✅ اقتدارگراها با لوازم مبارزه با فساد که در همه جهان تجربه شده است مبارزه کرده و می‌کنند. در راس آنها مطبوعات آزاد و آزادی اطلاع‌رسانی است. هر قدر آزادی رسانه‌ها افزایش یابد به همان میزان فساد کاهش می یابد و برعکس، هر قدر اطلاع‌رسانی محدود شود، فساد گسترش پیدا می‌کند.

✅ در شرایط فعلی آزادی بیش از آنکه یک موضوع حقوق بشری باشد که هست یک ضرورت است. با آن می توان با دو پدیده بی‌کفایتی مدیریتی و فساد در کشور مقابله کنیم.

✅ دولت یازده میلیارد دلار ۴۲۰۰ تومانی در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار داده است. فراکسیون امید می‌تواند و باید تحقیق و تفحص صورت دهد که این افراد چگونه انتخاب شدند؟ چرا به رقبایشان دلار تخصیص داده نشد؟ چرا به بعضی از حوزه‌ها تخصیص داده شد و به بعضی از حوزه‌ها نه؟ چرا باید دارو در بعضی از زمینه‌ها اینقدر وضعش وحشتناک و مانند دوران آقای احمدی‌نژاد شود؟

✅ مشکل سیاست در ایران حل نمی‌شود، مگر آنکه آزادی تثبیت شود.

✅ کسانی که ما را به انتخابات غیرآزاد رسانده اند مسئول وضع امروز ما هستند.

✅ بزرگترین خطای رژیم شاه این بود که مبارزه با مخالفین سیاسی را بر مبارزه با فساد اولویت داد. همین موضوع باعث شد تا فساد در کشور فراگیر و سیستماتیک شود و تلاش‌های شاه در سال‌های آخر برای مبارزه با آن به جایی نرسد. همین اشتباه کما بیش در جمهوری اسلامی دارد تکرار می‌شود؛ با این تفاوت که ما یک رژیم صددرصد استبدادی نیستیم، بلکه رژیمی نیمه باز و نیمه بسته هستیم که بخش نیمه باز آن اجازه نداده است که نظام کاملا تک صدا و مبارزه با فساد به حکومت منحصر شود و در نتیجه بی‌فایده باشد.

✅ امروز اگر همان لیست ۹۴ را جلویم بگذارند برای انتخابات ۹۸ رای نمی‌دهم. چرا که این مجموعه پاسخگوی مشکلات فعلی کشور و مردم نیست.

✅ من با آن دسته از ایرانیانی که تا الان رای داده اند ولی اکنون معتقدند اگر شرایط بخواهد به همین شکل پیش برود، رای نمی‌دهند، موافقم. راهش را هم قهر نمی‌دانم بلکه مبارزه با نظارت استصوابی می‌دانم تا انتخابات آزاد شود.

✅ منافع ملت ایجاب کند باید با ترامپ هم مذاکره کنیم و سعی کنیم به تفاهم برسیم و جامعه‌مان را از این شرایط بحرانی نجات دهیم.

✅ خوشبختانه با فضای مجازی افکار عمومی زودتر متوجه فسادها می‌شوند. به نظر من تلاشی که برای بستن فضای مجازی می‌شود ناشی از همین مساله است که باز و آزاد بودن فضای مجازی خیلی حقایق را افشا می‌کند و دست خیلی کسان را که فکر می‌کنند با بستن فضای مجازی می‌توانند به فسادشان ادامه دهند، می بندد.

✅ من بیشتر مشکل را در خودمان می‌بینم. اگر ما از خود شروع و به صورت جدی با فساد در اصلاح طلبان مبارزه کنیم دیگران نیز مجبور می‌شوند رفتار مناسبی از خود نشان دهند.

✅ ریشه اصلی فساد به نظارت استصوابی برمی گردد. به همین دلیل معتقدم بزرگ‌ترین کار مجلس در این دوره، لغو نظارت استصوابی است. باید انتخابات آزاد شود، تا مجددا امثال مدرس به مجلس راه پیدا کنند. آن وقت با یک مجلس آزاد می‌توانیم با خیلی از بی کفایتی ها و تبعیض ها و بی عدالتی ها و فسادهای سیاسی و اقتصادی و اجتماعی مبارزه کنیم.

✅ الان وقت‌ آن است که فراکسیون امید یک تحقیق و تفحص جدی در باره موسسات مالی اعتباری انجام و نتیجه آن را به مردم گزارش دهد. اینها چه کسانی بودند؟ از کدام خلا‌ءهای قانونی استفاده کردند؟ با کدام مقامات و نهادها ارتباط ویژه برقرار کردند تا سوء‌استفاده کنند؟ چقدر سوء‌استفاده کردند؟ و چقدر خسارت به کشور وارد شد؟

✅ اگر بخشی از قوه قضاییه دچار فساد شده است، فراکسیون امید و مجلسی‌ها می‌توانند به رهبری نامه بنویسند و بگویند که می‌خواهیم در مورد فساد در این قوه تحقیق و تفحص انجام دهیم. تصور من این است که رهبر با این موضوع مخالفت نخواهد کرد.

✅ اگر جمهوری اسلامی به اینجا برسد که انتخابات آزاد را بپذیرد، معنایش این است که قرار است جلوی خیلی کارهای غلط گرفته شود. اگر چنین نمایندگانی به مجلس بروند کاسبان جنگ و تحریم خیلی از کارها را نمی‌توانند انجام دهند.

✅ چرا آقای جنتی در مجلس ششم می‌گفت هر وقت پیچ رادیو را باز می‌کنم پشتم می‌لرزد؟ برای اینکه آقای آرمین به عنوان نماینده مردم پشت تریبون نطقی می‌کرد علیه مرتضوی که محور مبارزه با مطبوعات آزاد بود. پشت آقای جنتی می‌لرزید و حق هم داشت بلرزد. مردم هم احساس می‌کردند نماینده‌ای انتخاب کرده اند که با شجاعت می‌تواند از آنها و از حقوقشان دفاع کند. بنابراین باید تلاش کنیم تا با برگزاری انتخابات آزاد به آن دسته از شهروندانی که به این نتیجه رسیده اند که انتخابات بی‌معنا است نشان دهیم که رای‌شان معنادار است.

م

خواندن 2397 دفعه