سید مصطفی تاج زاده

پنج شنبه, 19 مهر 1397 ساعت 09:44

گفت‌وگو با مصطفی تاج‌زاده درباره مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

???گفت‌وگو با مصطفی تاج‌زاده درباره مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور

✅مردم پرسشگر راه خود را پیدا می‌کنند

?فرزانه آیینی

✅مصطفی تاج‌زاده، معاون سیاسی وزیر کشور در دوران اصلاحات از یک دوره‌ای شروع کرد به نقد مسیری که انقلاب و انقلابیون طی کرده بودند. به نقد اشتباهاتی که انقلابیون طی 40سال گذشته ناآگاهانه دچار آن شده‌اند و تصحیح مسیر پیش رو.

❗خلاصه گفتگو:

✅ تقدير از پيش تعيين شده‌ای وجود ندارد. می‌توانیم با بی‌درايتی شرایطی را برای ايران رقم بزنيم كه مثل یکی از کشورهای منطقه شويم يا با درايت و صبوری مشكلات را پشت سر بگذاريم و اين تهديد بزرگ را به يك فرصت بزرگ تبدیل كنيم.

✅ ما دقيقه‌ی نودی هستيم و تا فشارها به نهایت نرسد تجديدنظر و تغييرات لازم را انجام نمی‌دهيم.

✅ در طول ۴۰ سال گذشته هر زمان و هر اندازه كه آزادی‌ها محدود شدند به همان ميزان از عقلانيت فاصله گرفتيم.

✅ مشكلات کم‌سابقه‌ی اقتصادی موجب شده همه احساس كنند نظام در مسير خود خطاهای بزرگی مرتکب شده است. خطاهای خرد نمی‌توانند ایران را به اين نقطه رسانده باشند.

✅ مردمي كه عادت كنند از هم بپرسند كجا داريم می‌رويم، موفق می‌شوند و سرانجام راه خود را پیدا می‌کنند.

✅ در شرایط کنونی دو دسته مقامات داريم. دسته اول قدرت دارند اما مسئولیتی متوجه خود نمی‌بینند. دسته دوم مسئوليت دارند ولي اختيارات لازم را ندارند. بخش اول را می‌توان کانون سخت قدرت ناميد. اين هسته هم خوشبختانه چند صباحی است که متوجه وخامت اوضاع شده است.

✅ رئيس جمهور بايد دو اقدام مشخص كند. اول اينكه از رهبری بخواهد تصمیم‌گیری در سياست خارجی را به وی واگذار کند. آقای روحانی هم مسئولیت بپذیرد تا حدی که اگر موفق نشد کناره‌گیری کند.
دوم اينکه آقاي روحانی از همين حالا شعار انتخابات آزاد بدهد و بگويد كه در انتخابات آينده فرصت حضور را برای هر جريان سیاسی قانونگرا فراهم می‌آورد.

✅خوبی تندروهای ایران اين است كه خودسر نیستند! اگر به آقای روحانی اختیارات داده شود، آنها هم همراهی خواهند کرد!

✅هرچند رفراندوم براي جلب اعتماد مردم به نظام تاثيرگذار است اما مشكلات جامعه بسيار بیشتر و بزرگتر از آن است كه همه مسایل در قالب رفراندوم حل شود. باوجود این با پيشنهاد رئيس جمهور موافقم. مثلا نظارت استصوابی شورای نگهبان می‌تواند موضوع برگزاری رفراندوم باشد. چه اشکالی دارد كه اين مسئله را به رای مردم بگذاريم تا آنها خود اعلام كنند اين نظارت را می‌خواهند يا نه؟ يا برخی مسائل اقتصادی و موضوعاتی در سياست خارجی مثل اینکه باید یا نبايد با دولت فعلی امريكا مذاكره كنيم.


✅ پیش از نطق خانم پروانه سلحشوری درصد محدودی از مردم تهران او را مي‌شناختند اما پس از نطق، درصد محدودی از مردم ایران او را نمی‌شناسند! او به‌دليل طرح شجاعانه و صریح دغدغه‌های مردم به يك چهره ملی تبدیل شد.

✅نظارت استصوابی با وعده‌های رهبر فقید انقلاب نمی‌خواند، اصول متعدد قانون اساسی بخصوص دو فصل ۳ و ۵ آن را نقض می‌کند و نتایج دهشتناکی داشته است. اگر بايستيم و بگوييم نظارت استصوابی نمی‌خواهم جناح حاکم كوتاه می‌آيد. اگر هم به اصل تعیین سرنوشت ملی توسط خود ملت تن نداد، تكليف ما روشن است.

✅درست است که امثال روزنامه كيهان نطق سلحشوری و حیدری را به لجن تعبير كردند، اما واقعيت اين است كه با اين دو نطق برخورد نامتعارفی نشد. اين سخنان اگر دوسال پيش عنوان می‌شد، كفن پوشان راهی بهارستان می‌شدند، راديو و تلويزيون مدام خبر از فتنه جديد می‌داد، قوه قضاييه با صدور اطلاعیه ناطقان را احضار می‌كرد، فرماندهان نظامی برایشان خط و نشان می‌کشیدند و ... اما انصافا از اين برخوردها خبری نشد. اين نشانه خوبی است كه بايد به آن توجه كرد.

✅اصلاح‌طلبان همه‌ی جامعه را پوشش نمی‌دهند؛ اصولگرايان، طرفداران احمدی‌نژاد، سلطنت‌طلبها، مارکسیستها و کسانی كه هيچ يك از اين جريانها را قبول ندارند و نیز شهروندانی که بخش‌هایی از آنها را قبول دارند، در فضای سیاسی حضور دارند و به‌دنبال فرصت برای مشارکت در مدیریت کشورند.

✅ ما يك جامعه متکثر هستيم كه راهی جز اين نداريم كه حقوق همديگر را به‌رسميت بشناسيم و بگذاریم هركس برنامه بهتری داشت و تعداد بیشتری از مردم از او استقبال كردند، زمام اداره كشور را به‌عهده بگيرد.

✅ تشكيل هيات نظارت بر رفتار نمايندگان مولود نظارت استصوابی است. چرا باید هیاتی ایجاد شود كه نطق قبل از دستور نماينده را بررسی كند که آیا در چارچوب ضوابط تعريف شده هست يا نه، در حالی كه به تصریح قانون اساسی نمايندگان مردم مصونيت پارلمانی دارند.

? @MostafaTajzadeh

❗ برای خواندن متن کامل این گفتگو روی "INSTANT" بزنید:


https://goo.gl/2gRnLQ

خواندن 2604 دفعه

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.